Hoe zet ik een backup terug?

Het is natuurlijk super vervelend als er iets met je website is gebeurd en je verplicht bent een backup terug te plaatsen. Bij Terdis Webhosting maken wij maximaal 7x per dag een backup van jouw website bestanden en databases, deze worden 60 dagen opgeslagen waardoor je zelfs na 60 dagen nog een backup terug kunt plaatsen! Nu rest natuurlijk de vraag hoe je een backup terug plaatst. In deze handleiding leggen we je dat maar al graag uit!

Om een backup terug te plaatsen dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Belangrijke informatie vooraf:

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat een backup je site naar de exacte staat van een eerder moment herstelt, dien je altijd eerst de public_html map helemaal leeg te maken. Dus: domains/voorbeeld.nl/public_html/

Zet ook altijd de database van de site naar hetzelfde moment terug als de bestanden.

Stap 1

Nadat je bent ingelogd selecteer je het domein waar je de backup terug wilt plaatsen.

Klik onder “Your Account” op “Restore Backups“.

Stap 2

Je komt hierna op de pagina terecht waar je de backups kunt herstellen. Je kan hier zelf een herstelmoment selecteren en vervolgens aangeven of je de bestanden, emails en/of databases wenst te herstellen.

Stap 3

Als je na het in werking zetten van het herstel op “takenlijst” klikt dan krijg je de taken te zien die door je in werking zijn gezet. “running” betekent dat het herstel wordt uitgevoerd en “queued” geeft aan dat het herstel in de wachtrij staat.